Bloemkoolpuree met garnalen en een gepocheerd eitje

Bloemkoolpuree met garnalen en een gepocheerd eitje

0 Comments  /  Jump to Recipe

Bloemkool bevat weinig calorieën en bestaat voor 85% uit water. Bloemkool bevat daarentegen oneindig veel vezels, mineralen en vitaminen en heeft bovendien ook veel gezondheidsvoordelen!

Denk bijvoorbeeld aan Vitamine C en K en aan choline, een B vitamine van belang bij de hersenontwikkeling, of sulforafaan, een zwavelcomponent dat helpt om de bloeddruk te verbeteren.
Bloemkool is de perfecte groente om je langer een verzadigd gevoel te geven als je inname van geraffineerde en bewerkte koolhydraten wilt verminderen.

Goede redenen genoeg dus om bloemkool wat vaker op het menu te zetten.

Bloemkoolpuree met garnalen en een gepocheerd eitje

28 april 2021
: 2 personen
: gemakkelijk

Je kan eventueel wat aardappelen toevoegen aan de bloemkool, maar dan is het niet meer KH arm.

By:

Ingredients
  • ½ bloemkool
  • 150 gr grijze garnalen
  • 4 eieren
  • witte azijn
  • 1 klontje goei boter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 eetl zure room
  • 1 bosje verse peterselie en bieslook
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Breng gezouten water aan de kook voor de bloemkool.
  • Step 2 Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar onder deksel. Giet af en laat uitlekken.
  • Step 3 Breng in een hoge pot water aan de kook met een flinke scheut azijn om de eieren te pocheren.
  • Step 4 Doe vervolgens de bloemkool, boter, knoflook en de overige kruiden in een kom en mix de bloemkool, maar niet te fijn zodat er nog wat structuur in zit.
  • Step 5 Doe er de zure room bij en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Step 6 Breek een ei in een kommetje. Roer even met een garde in het kokende water met azijn zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei er in één keer inglijden en pocheer ongeveer 2 minuten. Pocheer al de eieren op dezelfde manier.
  • Step 7 Schep de gepocheerde eieren uit het water met een schuimspaan.
  • Step 8 Laat de gepocheerde eieren uitlekken op een keukenhanddoek.
  • Step 9 Serveer de puree met een gepocheerd eitje en de garnaaltjes.
  • Step 10 Werk af met nog wat kruiden.

 

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.