Bananenbrood met wilde blauwe bessen

Bananenbrood met wilde blauwe bessen

0 Comments  /  Jump to Recipe

Op zoek naar een zoete traktatie? Het is moeilijk om dit heerlijke, vochtige, smaakvolle Wild Blueberry Banana Bread te verslaan. Het is perfect voor een snack in de middag met een kopje van je favoriete kruidenthee, of als dessert. Dit recept is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij, vegan, het is ook vetarm, vooral als je de optionele walnoten weglaat.

Wilde bosbessen zitten boordevol antioxidanten, waaronder anthocyaninevarianten. De pigmenten in wilde bosbessen kunnen diep in levercellen doordringen en celwanden en membranen in de lever kruisen, waardoor hun blauwe antioxidantkracht overal wordt verspreid. Wilde bosbessen verbeteren het darmkanaal en voeden daar goede bacteriën, wat de lever enorm ten goede komt.

Bananen: De fructose in banaan is een favoriete bron van voedsel. Het levert snelle brandstof aan de lever en kalmeert het darmkanaal. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn bananen een van de meest antibacteriële, anti-gist, schimmelwerende voedingsmiddelen.

 

Bananenbrood met wilde blauwe bessen

1 september 2019
: 6 personen
: Gemakkelijk

Je kan de helft van de havermout vervangen door volkorenspeltmeel (niet glutenvrij)

By:

Ingredients
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gr glutenvrije havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 dadel
  • 50 ml kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 kopje wilde bosbessen
  • handje walnoten (optioneel)
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • Step 2 Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Step 3 Doe de dadel en amandelmelk in beker en mix 2 sec /snelh 10, duw met spatel naar beneden.
  • Step 4 Doe de bananen, zout, kokosolie in de mengbeker en meng 6 sec/snelheid 8 en spatel alles naar beneden.
  • Step 5 Meng nu de bloem en bakpoeder er onder en kneed 30 sec en duw met spatel naar beneden.
  • Step 6 Voeg 1 tl natriumbicarbonaat toe en besprenkel deze met 1 tl witte wijnazijn.
  • Step 7 Spatel alles 4 sec en voeg de bosbessen toe.
  • Step 8 Giet alles over in de cakevorm.
  • Step 9 Bak 45 min op 180° en laat dan nog 10 min rusten op 140°
  • Step 10 Laat de cake afkoelen alvorens je deze gaat aansnijden.

 

bananenbrood met wilde blauwe bessen

 


Related Posts

Havermoutbrood

Havermoutbrood

Dit broodje is lactosevrij. Als je het glutenvrij wenst, kan je het speltmeel vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel. Ingrediënten 200 gram speltbloem (of boekwijtmeel, glutenvrij) 100 gram havermout (glutenvrij) 10 gram bakpoeder snufje zout 2 dadels  1 en 1/2 banaan 2 eetlepels pompoenpitten 2 eetlepels zonnebloempitten […]

Overnight oats

Overnight oats

Overnight oats zijn havervlokken geweekt in plantaardige melk. Het is zo’n eenvoudig en gezond ontbijt dat je de avond voordien kan maken. Ideaal voor de warmere zomermaanden!  Overnight oats worden niet gekookt in microgolf of pan. Ik zou het ook niet aanraden, alle energie is […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.