Aardbei kokos chia pudding

Aardbei kokos chia pudding

0 Comments  /  Jump to Recipe

Deze  prachtige aardbei kokos chia pudding, is rijk aan omega3 en gezonde vetten.

Chia pudding wordt gemaakt met chiazaden, die verschillende gezondheidsvoordelen hebben. De kleine zaadjes hebben een lange geschiedenis in menselijke consumptie, maar hebben pas onlangs hun moment gehad als superfood in voedseltrends.

Chiazaadjes bevatten heel weinig calorieën en zijn een unieke bron van omega-3-vetten, voedingsvezels, volwaardige eiwitten, mineralen, vitaminen en antioxidanten. Ze bevatten 6 keer meer calcium dan melk, 3 keer meer ijzer dan spinazie, 3 keer meer antioxidanten dan bosbessen, 3 keer meer vezels dan haverzemelen, 2 keer meer kalium dan bananen en zelfs 2,4 keer meer ijzer dan rundslever! Chiazaden kunnen ook meer dan 9 keer hun eigen volume aan vocht absorberen. Daarom zijn ze ideaal voor wie gewicht wil verliezen of graag lang sport, want chia geeft je langdurig een voldaan gevoel en hydrateert het lichaam optimaal.
Chiazaadjes zijn ook heel gemakkelijk te verteren en om te zetten tot energie. Ze helpen om ons lichaam te ontgiften en gaan in onze darmen te werk zoals een bezem die alle giftige afvalstoffen wegveegt. Chia heeft een neutrale smaak en neemt alle aroma’s op die je eraan toevoegt.

Aardbei kokos chia pudding

30 mei 2020
: Gemakkelijk

Voor de keto versie gebruik je geen kokossuiker. Ik heb de aardbeien gewoon in een blender gedaan zonder te koken. Opgelet je kan dit niet zolang bewaren.

By:

Ingredients
  • 3 el chiazaad
  • 170 ml kokosmelk
  • vanille-exctract
  • kokosyoghurt
Directions
  • Step 1 Combineer chiazaden, kokoslmelk en vanille in een pot of bakje. Roer en zet een nacht in de koelkast.
  • Step 2 ’S Morgens uit de koelkast halen.
  • Step 3 Bereid je aardbeienjam voor: doe in een pan 1 bakje aardbeien en kokossuiker en kook ongeveer 15 minuten op laag vuur. Laat de aardbeien smelten en kook. Meng vervolgens de jam met een staafmixer glad en blijf een paar minuten koken totdat het dikker wordt. Je kunt overgebleven jam maximaal een week in de koelkast bewaren.
  • Step 4 Doe de chiapudding in glaasjes, daarna een laag aardbeienjam en bedek met kokosyoghurt.
  • Step 5 Top met aardbeien, blauwe besjes, stuifmeelpollen, gepofte gierst,….

Deze Aardbei kokos Chia Pudding is:

veganistisch
zuivel vrij
glutenvrij
koolhydraatarm
LCHF-vriendelijk
rijk aan omega3
rijk aan vezels.

En als je ’s ochtends lui bent of gewoon geen tijd hebt in de ochtendspits, kun je dit ontbijt gemakkelijk van tevoren bereiden, in een luchtdichte container bewaren en onderweg consumeren! Geweldig idee voor uw wekelijkse maaltijdbereiding!

 

aardbei kokos chia pudding



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *