blog

Witloofsoep met grijze garnaaltjes

Witloofsoep met grijze garnaaltjes

Vandaag de dag kan je witloof het hele jaar door eten, al is de winter het absolute topseizoen. Het traditionele witloof groeit in volle grond en is slechts van oktober tot april beschikbaar. Die grond zorgt voor de échte, volle witloofsmaak. Het kweken van grondwitloof vraagt heel wat werk en […]

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een gezonde oranje (of witte) knol die vol zit met vitamines en vezels. De bataat bevat veel voedingsvezels en vitamines. Vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd en de zoete aardappel is rijk aan mineralen als […]

Korianderhummus

Korianderhummus

Koriander staat bij de meesten van ons bekend als specerij, die in de keuken het eten zal verrijken met een interessante, exotische smaak. Maar koriander moet worden gewaardeerd, niet alleen voor het toevoegen van een goede eetlust, maar om verschillende andere redenen. Inhoudsopgave1  Wonderbaarlijke oude […]

Glutenvrij flatbread met rozemarijn

Glutenvrij flatbread met rozemarijn

Dit glutenvrije flatbread is eigenlijk een soort tortilla maar dan toch net even anders. Als bindmiddel wordt er arrowroot gebruikt, dit heeft een neutrale smaak. Als je geen arrowroot hebt kan je ook kokosmeel gebruiken, maar dit werkt minder goed. Je kan de tortilla gewoon […]

Zomers slaatje met verse vijgen

Zomers slaatje met verse vijgen

Zomers slaatje met verse vijgen en alle kleuren van de regenboog, een geweldige manier om meer groenten en fruit te eten.    

Regenboogsalade

Regenboogsalade

Gezond en evenwichtig eten en energie halen uit je voeding, hoe doe je dat? Simpel: door verschillende kleuren op je bord te toveren! Eet volgens de kleuren van de regenboog: gezond en lekker! Hoe kleurbewuster je eet hoe meer gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, sterke […]

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten, het is supersnel klaar en tegelijk heel voedzaam. Perfect voor op de camping. Shaksuka is arm aan koolhydraten en rijk aan waardevolle eiwitten. De basis bestaat uit ui, tomaat, komijn en ei, maar je kan er alle kanten […]

Kabeljauw met kruiden, kokosmelk, limoen en trostomaatjes

Kabeljauw met kruiden, kokosmelk, limoen en trostomaatjes

Dit is een gerechtje van Pascale Naessens uit het boek Ketokuur.  

Sushibowl met maatjes en rode biet

Sushibowl met maatjes en rode biet

Het maatjesseizoen is weer gestart en je kan weer opnieuw genieten van die lekker malse en romige haringen. Wist je dat maatjes hun naam danken aan het Oudnederlandse woord ‘Maagdekensharing’? Hollandse nieuwe of nieuwe maatjes is haring die vóór de paartijd tussen half mei en half juli wordt […]

Miniquiche met ham

Miniquiche met ham

Heerlijk als ontbijt, meeneemlunch of bij de brunch. Deze quiches komen uit het boek Ketokuur van Pascale Naessens.